Σκορδούλης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σκορδούλης είναι καθηγητής Επιστημολογίας και Διδακτικής Μεθοδολογίας της Φυσικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Φυσικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Kent στο Canterbury (UK), και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης (UK), του Groningen (Ολλανδία) καθώς και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Rudolstadt στην Jena (Γερμανία) ως υπότροφος των οργανισμών DAAD και NWΟ. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (1984-87) και στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1989-2000).

Από το 2001, διδάσκει Επιστημολογία Φυσικών Επιστημών και Φυσικές Επιστήμες στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Διδακτικής & Επιστημολογίας Φυσικών Επιστημών και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ιδίου τμήματος στο οποίο έχει διατελέσει Πρόεδρος (2014-16).

Από το 2008, είναι Συντονιστής της Θεματικής Ενότητας: «Φυσικές Επιστήμες: Ιστορία, Επιστημολογία και Διδακτική Μεθοδολογία» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών – ΚΦΕ» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) καθώς και Επισκέπτης Ερευνητής και Επιβλέπων (External Researcher & Supervisor) στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Anglia Ruskin University (UK).

Είναι Γραμματέας της Teaching Commission της International Union of History and Philosophy of Science και μέλος της International Academy of History of Science.

Είναι επίσης μέλος των Συντακτικών Επιτροπών των περιοδικών International Journal of Interdisciplinary Social Sciences (CG Publishers), Journal of Critical Education Policy Studies (IEPS) και Almagest: International Journal for the History of Scientific Ideas (Brepols Publishers, Belgium). Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στα επιστημολογικά προβλήματα της διδασκαλίας των θεωριών της σύγχρονης φυσικής.

Επικοινωνία:

kostas4skordoulis [at] gmail.com