Γαλάνη Λία

Η Αποστολία (Λία) Γαλάνη είναι επίκουρη καθηγήτρια στη Διδακτική της Γεωγραφίας  και των Επιστημών της Γης και μέλος του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου Επιστήμης και Περιβάλλοντος στο ΕΚΠΑ.

Με πρώτο πτυχίο στα Παιδαγωγικά και ειδίκευση στη διδασκαλία ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες, κωφών και βαρηκόων, συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου. Έλαβε το διδακτορικό της με θέμα «Προσεγγίσεις στη διδασκαλία των Δυναμικών γεωγραφικών φαινόμενων» από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ειδικεύτηκε στη «Διδασκαλία της Ανθρωπογεωγραφίας» στο Πανεπιστημίου του Όρεγκον, ΗΠΑ.

Στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο  θεραπεύει τα αντικείμενα: Φυσική Γεωγραφία, Ανθρωπογεωγραφία μέσα από Μελέτες Περίπτωσης, Διδακτική της Γεωγραφίας, Διδασκαλία της Γεωγραφίας με ψηφιακές τεχνολογίες  σε προπτυχιακό επίπεδο και Γεωγραφία και Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Η προηγούμενη εμπειρία της περιλαμβάνει: τη διδασκαλία σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, τη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων Γεωγραφίας (Ε Δημοτικού, Α Γυμνασίου). Για περισσότερα από δέκα χρόνια είχε εργαστεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εκπονώντας Προγράμματα Σπουδών και υλικό που προορίζονταν για την εκπαίδευση.

Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: α) ο μετασχηματισμός της γεωγραφικής επιστήμης σε σχολική β) η πολυτροπική αναπαράσταση των γεωγραφικών εννοιών γ) οι διαδραστικοί χάρτες και τα AR παιχνίδια δ) η εμπλοκή των παιδιών στο σχεδιασμό του αστικού περιβάλλοντος.

Εκτενέστερο βιογραφικό εδώ

Επικοινωνία:

ligalani [at] primedu.uoa.gr