Καρατράντου Ανθή

Η Ανθή Καρατράντου είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών (1989). Κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ιατρική Πληροφορική (Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών – 1994), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ιατρική Φυσική (Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών τμημάτων Ιατρικής και Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών – 1995), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην ‘Πληροφορική στην Εκπαίδευση’ (Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών – 2009) καθώς και Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στην ‘Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση’ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο – 1999).

Εργάζεται ως Εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19-Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας (από το 1996). Είναι Επιστημονική Συνεργάτης στην ΑΣΠΑΙΤΕ Παράρτημα Πάτρας (από το 2000), Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (Πιστοποίηση ΕΚΕΠΙΣ – ΕΟΠΠΕΠ) σε θέματα Νέων Τεχνολογιών και θέματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (από το 1998), Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ και σύγχρονων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων (από το 2000). Έχει εργαστεί με το Π.Δ. 407/80 στο Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Πατρών διδάσκοντας μαθήματα σχετικά με Πληροφορική στην Εκπαίδευση.

Ο ερευνητικός της χώρος είναι η παραγωγή και αξιολόγηση εκπαιδευτικού λογισμικού, η εκπαιδευτική ρομποτική, η ηλεκτρονική μάθηση, η εκπαιδευτική αξιοποίηση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, η εκπαιδευτική αξιοποίηση υπηρεσιών διαδικτύου και η Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Επικοινωνία:

akarat [at] upatras.gr